Видовете петна и как да се справиш с тях с помощта на един единствен продукт! (Част 1)

Празнична вечеря. Около масата са се събрали всичките ти любими хора. Забавлявате се. Смеете се. Хубаво ви е. И когато най-малко очакваш, парченце от вкусната, шоколадова торта на леля ти пада върху новата ти, любима рокля. Всички  се втурват да дават съвети как да я почистиш, така че да не остане петно. Но каквото и да правиш, в главата ти се върти една единствена мисъл: “роклята ми е съсипана”.

Петната се появяват, когато най-малко ги очакваш и обикновено моментът е изключително неподходящ.Те буквално могат да развалят настроението ти в най-прекрасния момент. Премахването на петната обаче не бива да ти коства някакви особено големи усилия. Трябва просто да имаш правилния препарат… и да знаеш от каква материя е повърхността, която трябва да почистиш.

Ние, от  Eco Egg знаем колко важно е да премахнеш с лекота петно от любимите си дрехи. Другото, което знаем, е че натуралните съставки имат също толкова голяма сила срещу петната, колкото и химически създадените такива.

Но за разлика от тях, натуралните съставки нямат никакво влияние върху околната среда и кожата ти. Ето защо, създадохме този кратък наръчник, който да ти даде малко повече информация за различните видове тъкани и как да премахваш ефективно петна от тях с помощта на препарата за петна Eco Egg.

Петна върху кожа

Препоръчително е да переш кожените си дрехи основно веднъж годишно. Ако обаче изцапаш коженото си яке например, незабавно премахни от повърхността му с кърпичка всичко, което не е попило все още. Съветваме те да третираш само мястото, което е изцапано.

Ако искаш да почистиш петното с препарат, но се притесняваш да не навредиш на кожата, използвай препарата за петна Eco Egg. Той е напълно безвреден и подходящ за всякакви материи. Напръскай с него петното. След това избърши с мокра кърпа и нанеси препарат за поддръжка на кожата, за да е сигурно, че тя ще е в перфектно състояние.

Петна върху полиестер

Ако ти се налага да переш дрехи от полиестер, внимавай с перилния препарат. Разтвори като белината могат да нанесат щети на тази материя. Ако искаш да се погрижиш за материята без притеснение, пери с напълно безвредното както за тъканта, така и за кожата ти яйце за пране Eco Egg. А, ако става въпрос за петна, препарата за бързо третиране на петна е тук на помощ.

Петна върху коприна

Коприната е изключително нежна и деликатна материя, за това трябва да внимаваш с нея. Или я переш на ръка, или я отнеси на професионалист, защото в противен случай рискуваш да я съсипеш. Ако искате да я изпереш в домашни условия, използвай прах за пране, който е деликатен към тази материя, за да не рискуваш да я повредиш. Заложи на продуктите на Eco Egg, които не съдържат вредни химикали и нежно почистват всякакъв вид тъкани.

Петна върху велур

Велурът не е лесна за поддържане материя, а ако върху нея се появят петна, ситуацията става още по-неприятна. Ако искаш да изпереш велурената си дреха удома, първо трябва да почистиш всичко по повърхността с мокра кърпа, като при кожата. Всъщност велурът е тип кожа. Ето защо той трябва да бъде третиран по същия начин. Тук отново препарата за петна е чудесно решение. Напръскай петното с него и забърши с влажна кърпа.

Петна върху памук

Тази материя е значително по-издръжлива от останалите, но пък е доста по-податлива на на петна от пот например. За щастие, те могат да се перат и при по-висока температура, но истината е, че с правилните препарати няма нужда от това. Използвай комбинацията от препарат за петна и яйцето за пране Eco Egg, за да се убедиш, че ще получаваш винаги чисти дрехи.