Видовете петна и как да се справиш с тях с помощта на един единствен продукт! (Част 2)

Представи си, че си на вечеря с любимия. Наслаждавате се на компанията си. Всичко е прекрасно. И точно в най-неподходящия момент изпускаш вилица, покрита със сос, върху бялата си рокля.  Децата си играят навън, а когато се прибират, забелязваш петната от трева по панталоните им. Когато се срещаш с любимия, нежно го целуваш по бузата и неволно оставяш следи от грим по ризата му.

Познато ли ти е?

Прекарваме толкова много време в любимите си дрехи, че е невъзможно никога да не ги цапаме.  Петната се появяват,когато най-малко ги очакваш и обикновено моментът е изключително неподходящ.Те буквално могат да развалят настроението ти в най-прекрасния момент.

Но преди да си изпаднала в криза, защото по новата ти любима рокля, шортите на сина ти или палтото на съпруга ти има петна, по-добре се успокой, защото ние, от Eco Egg имаме решение.

След първата серия съвети как да премахнеш петната от различните видове тъкани (ПРОЧЕТИ ТУК) идва време за още няколко съвета за елиминиране на петна от различните материи.

Петна върху лен

Тази материя е много подходяща за лятото. Тя е прохладна и приятна за носене, но също така задържа по-лесно петна. Да почистиш петно от ленена материя може да се окаже истинско предизвикателство. Може би ще е нужно повече време за предварителното третиране, например около час, ако нямаш под ръка подходящ продукт за петна. Тук на помощ идва препарата за почистване на петна Eco Egg, който с лекота отстранява петната дори от лен.

Петна върху вълна

Вълната е много нежна материя, която има опасност да бъде съсипана в пералнята. Ето защо е много важно да внимаваш, когато почистваш петна от такава материя. Ако третираш петно върху вълна, действай много бързо. Като начало попий зоната с кърпа, за да не позволиш на петното да засъхне трайно върху материята. Нежната формула на препарата за петна Eco Egg, създадена изцяло на растителна основа, ще ти помогне да почистиш петната от вълна без да се притесняваш за материята.

Премахване на петна от други материи

Независимо с каква метерия си имаш работа, задължително проверявай какво пише на етикета. Там ще намериш информация за това на каква температура може да бъде изпрана дрехата и дали има някакви особености при поддръжката. По този начин ще разбереш дали можеш да я изпереш в пералня, дали ще ти се наложи да я изпереш на ръка или ще трябва да потърсиш помощта на професионалист.

Премахване на течни петна

За да премахнеш ефективно течности от дадена материя, първо трябва да попиеш петното, за да премахнеш колкото може повече от течността. След това напръскай петното с препарата за петна Eco Egg, за да елиминираш веднага петното.

Премахване на твърди петна

Твърдите петна като кал, размазан шоколад и друг вид храна, могат да бъдат много упорити. Като за начало е препоръчително да използваш лъжица, за да премахнеш колкото може повече, а след това попий с кърпа. Нанеси препарат за премахване на петна и изпери.