Ето защо трябва да изберете морски колаген, а не телешки

Може би вече знаете колко много ползи има от редовния прием на колаген пептиди. Естествения синтез на колагена започва да спада след 25-тата година, а ниските нива на колаген в тялото водят до скованост и дискомфорт при движение, по-слаба еластичност на кожата и по-крехки коса и нокти. Това са основните причини, поради които хората започват да приемат хранителни добавки с колаген.

Трудностите идват, когато дойде времето да избирате хранителната добавка, която да закупите. Това определено не е лесна задача, защото пазара е затрупан от разновидности на колагена. Всъщност те изпълняват една и съща функция, но има някои съществени разлики.

Основните видове колаген, които ще намерите на пазара за морски (рибен), телешки, пилшеки и свински като най-често срещаният колаген е телешки и морски.

Ако се чудите кой от тези два вида колаген да приемате, ето няколко причини да изберете морски колаген пред телешки.

Метод на извличане на морския колаген

Той се извлича от специални видове риба (треска, сайда, пикша и др.), които са много богати на този протеин. Той се извлича от онези части на рибите, които в противен случай биха били изхвърлени. При извличането на морския колаген, околната среда не бива замърсена по абсолютно никакъв начин. Преди да закупите колагена е нужно да проверите дали производителят е надежден.

Поинтересувайте се къде е отгледана рибата, дали са спазени всички природосъобразни мерки и дали компанията има всички нужни сертификати за качество. Важно е да знаете и какъв е методът на извличане на колагена. Най-добрият вариант е чрез хидролиза, защото при този процес дългите пептидни връзки се скъсяват и съответно се приемат и обработват доста по-лесно от организма. Наличието на дълги пептидни връзки в продукта, значително намалява усвояемостта му от организма.

Защо трябва да изберете морски колаген?

Счита се, че рибния (морски) колаген има по-къси пептидни връзки от телешки, което го прави по-бионаличен. Това означава, че тялото Ви няма да се бори с дългите пептидни връзки. Късите пептидни връзки позволяват веществата да бъдат усвоени от организма веднага, което е от огромно значение.

Морският колаген е богат на колаген тип 1. Този вид колаген е основен градивен елемент на косата, кожата и ноктите. Последни изследвания доказват, че морският колаген може да увеличи еластичността на кожата Ви с до 34% само за 8-седмичен прием, което е наистина чудесно. В морския колаген се съдържат много важни аминокиселини- глицин, пролин, хидроксипролин. Колаген от тип 1 може да бъде открит във всички органи и системи на човешкото тяло, което прави морския колаген толкова широко разпространен и предпочитан.

Недостатъци на телешкия колаген

Много е важно с какво е хранено животното, от което е извлечен колагена. То трябва да е хранено с бързо растяща трева, за да има колгаена след това всички нужни нутриенти. Обикновено няма как да разберете дали това е така и точно това е един от основните недостатъци на телешкия колаген.

Доверете се на морски колаген, един от най-полезните видове колаген за човешкото тяло. Изберете най-добрия продукт според нуждите си и само след няколко седмици ще забележите разликата.  Ако искате да се насладите на висококачествен морски колаген, изберете своя продукт ТУК!