Ето каква е връзката между женското здраве и прането

Как да запазиш най-интимните си части здрави с помощта на EcoEgg?

Сърбеж, парене, неприятни усещания, дори болка в интимната област… Познато ли ти е? Ако да, добре дошла в клуба. Едва ли има жена на света, която не се е сблъсквала с подобни оплаквания.  Защо? Защото щом стане въпрос за най-деликатната част на женското тяло, допълнителното внимание е изключително важно, ако искаш да се спасиш от инфекциите и неприятните усещания в тази област. Ето какво трябва да знаеш за здравето на най-нежните си части и как да го постигнеш с лекота, с помощта на EcoEgg.

Какво представляват инфекциите?

Вагиналната инфекция, придружена със сърбеж и раздразнение се случва, когато има свръх растеж на Candida albicans, естествено срещаща се гъбичка във вагината. За съжаление, повечето жени се сблъскват с такава неприятна инфекция в някакъв момент от живота си (много от тях ще имат повече от една). Това е така, защото екосистемата на влагалището е деликатна и всичко, което влияе на баланса на бактериите, може да позволи на гъбичките да се развият. Само част от възможните причинители на инфекция са:

  • Приемът на антибиотици;

  • Потта и водата (дълго време прекарано с мокър бански костюм, например);

  • Завишени нива на хормона естроген;

  • Определени видове лубрикант.

Скритият вредител!

Освен всички тези неща, обаче, има още едно нещо, което може да навреди на вагиналното ти здравe. Замисляла ли си се за препарата, с който переш бельото си? Той се нарежда сред топ причините за вагинална инфекция и нарушено здраве в най-интимната област.  

Защо препаратът за пране може да причини инфекция?

Истината е, че перилният препарат не може да причини инфекция, но може да доведе до индиректна инфекция. Ако си чувствителна към съставка в него, или той е прекалено силен и съдържа голямо количество химикали, кожата ти може да се раздразни. След като се раздразни, тя става по-слаба и по-предразположена към наранявания. Когато се появят микро увреждания, те могат да започнат да прихващат инфектиращи дрожди. Клетките на дрождите процъфтяват във влажни и топли условия, такива, каквито са там. Така, те започват да се размножават и инфекцията е на лице.

Какво да направиш, за да елиминираш този причинител на инфекции?

За да се справиш с инфекциите, важно е да елиминираш причинителите им. Също както нежната бебешка кожа, така и кожата на интимната ти зона има нужда от нежен, хипоалергенен препарат,  който не съдържа химикали, способни да я раздразнят. Такъв препарат е EcoEgg. Еко яйцето ще ти помогне да поддържаш здравето на интимната си област, защото:

  • Не съдържа изкуствени оцветители  и химикали;

  • Дерматологично тествано и подходящо за чувствителна кожа;

  • Нежно почиства, без да оставя препарат по бельото.

Единственото, което трябва да направиш, е да поставиш яйцето в пералнята и да настроиш на желаната програма. То ще изпере дрехите ти лесно, природосъобразно и икономично. Забрави за вагиналните раздразнения и осигури на интимната си зона комфорт и здраве с помощта на EcoEgg. Поръчай още сега своето еко яйце със пълнител за една или три години!