Ето какво трябва да знаете за прането на бебешки дрешки…

… и какво прави един препарат подходящ за нежната кожа на вашето дете

Прането се превръща в начин на живот, когато имаш новородено. Тук се появява и предизвикателството, наречено „Кой препарат за дрехи да избера?”.  Заради чувствителната кожа на твоето бебче, изборът на по-нежен перилен препарат е почти задължителен.

Но кое прави един перилен препарат подходящ за дрешките на бебето?

Ето нещата, които трябва да знаеш, преди да избереш нещо, с което да переш дрехите на детето си.

Защо дрехите на детето трябва да се перат с по-нежен препарат?

Кожата на твоето бебе е чувствителна и все още не е свикнала с много от екологичните дразнители, на които възрастните са изложени всеки ден. Докато обикновените препарати за пране почистват дрехите, те също могат да оставят остатъци по тях. Тези остатъци не притесняват повечето от нас, но за бебето може да предизвикат дразнене на кожата или алергични реакции.

Ако по дрехите има вредни химични остатъци или дразнители, те могат лесно да се абсорбират от кожата на бебето. Ето защо изборът на перилен препарат, който има минимални вредни химикали или е специално предназначен за бебета, може да намали вероятността от химическо излагане или алергични реакции. 

Как кожата на детето реагира на перилните препарати?

Както знаеш, нежната кожа на бебето е много чувствителна. Но как да разпознаеш, че детето развива алергична реакция към перилния препарат? Съществуват два вида реакции:

Дразнене на кожата: Този вид реакция възниква веднага след допир кожата на бебето. Тя представлява червен, сърбящ обрив, който изчезва малко след отстраняването на дразнителя.

Алергичен контактен дерматит: Това е алергична реакция, което означава, че тялото има имунен отговор към алергена. Той също представлява червен сърбящ обрив, но появата му нe е незабавна. Може да отнеме до една седмица, за да се развият симптомите, тъй като експозицията на дразнителя се увеличава с времето.

Как да избереш правилния перилен препарат за своето бебе?

Когато избираш перилен препарат за дрехите на своето бебе, обърни внимание на следното:

Избери препарат без цвят и аромати! 

За да елиминираш потенциалните дразнители, избери почистващ препарат без добавени оцветители или аромати. Тези неща не са необходими за почистване на дрехите на бебето (те само придават приятен аромат или оцветяват самия перилен препарат) и не правят нищо за увеличаване на почистващата сила на препарата. 

Без химикали, които да правят дрехите по-ярки!

Забелязвала ли си как някои перилни препарати са създадени да правят цветните дрехи още по-ярки? Това се случва с помощта на химикали, които остават в тъканта и поглъщат UV от слънцето, за да направят цветовете „по-ярки“. Това е само естетическа полза и не влияе на чистотата на дрехите. Ако искаш да сведеш до минимум експозицията на химикали, пропусни го.

Избери препарат на растителна основа!

За най-ниско общо въздействие върху околната среда, избери продукт на растителна основа. Въпреки че това не гарантира, че няма да дразни кожата на детето ви (има много естествени неща, които причиняват алергични реакции), естественият препарат крие по-нисък риск от синтетичните продукти.

Eco Egg – яйцето, което събира всичко изброено в едно!

Искаш ли да забравиш за чуденето кой перилен препарат е подходящ и кой не за дрехите на твоето дете? Нещо повече, да забравиш за това да делиш препаратите на такъв за възрастни и такъв за деца? Да можеш да переш всички дрехи с един единствен продукт, без да се притесняваш от нежелани алергични реакции и раздразнение? Ако отговорите на всички тези въпроси са ДА, яйцето Eco Egg е твоето решение. Създадено с изцяло натурални съставки, Eco Egg e:

       - Пълен заместител на праха за пране, който познаваш;
       - Ефективен, с доказано действие дори срещу упорити петна;
       - Дерматологично тестван и подходящ за хора с чувствителна кожа и бебета;
       - За изпиране както на цветни, така и на бели дрехи;
       - Дълготраен и икономичен – с него препарата за едно пране ще ти струва само 9 стотинки, а един пълнител стига за до 3 години пране. 

Единственото, което трябва да направиш, е да хвърлиш яйцето в барабана на пералнята и да следиш кога е време да подмениш минералните, изпиращи топчета. Поръчай своето яйце Eco Egg още сега и осигури на детето си нежността на изцяло натуралния перилен препарат.