Имаш пъпки по гърба? Ето каква е връзката между тях и препарата с който переш

Пъпките са досадни за лечение, без значение на коя част от тялото ти се появяват. И докато пъпките на лицето са по-лесни за третиране, пъпките по тялото могат да бъдат истинско предизвикателство. Защо?

Те не могат да бъдат видени, особено ако са в задната част от тялото ти. Тези зони често са трудни за почистване, а дрехите, които ги покриват, често запушват кожата и създават предпоставки за появата на още пъпки. Значи ли това, че трябва да се примириш с идеята и просто да живееш с тези досадни пъпки? За щастие не!

Ето какво трябва да знаеш за пъпките по гърба и как да се спасиш от тях.

Какво представлява акнето по гърба?

Причините да имаш акне по гърба са много, но преди да разбереш какви са, ето какво представляват самите пъпки.

Твоето тяло произвежда масло, наречено себум. Той е направен в жлезите, свързани с космените фоликули. Себумът се движи нагоре по космените фоликули, за да добави влага към кожата и косата.

Пъпките се образуват, когато се натрупа допълнителен себум и мъртви кожни клетки. Това натрупване блокира порите на кожата и бактериите. Когато стената на космения фоликул набъбне, тя образува бяла пъпка. Когато задръстените пори се излагат на въздух, се образуват черните точки.

Ето какво да направиш, за да елиминираш пъпките на гърба


Ако искаш да се спасиш от пъпките на гърба, без да ти се налага да се подлагаш на скъпи и болезнени процедури, или пък да купуваш скъпа козметика, ето някои прости неща, които ще ти помогнат:


1. Къпи се веднага след тренировка.

Потта е един от най-големите ти врагове, ако кожата ти е предразположена към акне. Когато тренираш и се изпотиш, потта и мръсотията е натрупват по дрехите и кожата ти, а това предизвиква развитието на пъпки. Ако искаш да избегнеш това, къпи се възможно най-скоро след тренировка.

2. Избягвай носенето на прекалено тесни дрехи.

Тесните дрехи може да изглеждат секси, но те запушват порите и спират нормалното кръвообръщение. Така кожата е по-предразположена към образуването на пъпки. Ето защо,
ако искаш да забравиш за пъпките по гърба, заложи на по-свободни дрехи.

3. Третирай с чаено дърво
Маслото от чаено дърво се прави от листата на едно дърво в Австралия. То е било използвано от австралийците от години за лечение на различни кожни проблеми. Днес можеш да намерите много лосиони, почистващи препарати и кремове, които имат чаено дърво като основна съставка.

4. Пази косата далече от гърба си.
Дългата коса може да добавя масло и мръсотия към кожата на гърба, причинявайки огнища на акне. Мий редовно косата си и я връзвай на опашка през летния сезон. Също така не позволявай на балсама или шампоана да се стича по гърба ти, когато миеш косата си. Съставките в тези продукти могат да допринесат за запушени пори и съответно акне.

5. Избери препарат за пране, който да не дразни кожата ти.
Препаратите са пране са чудесни за премахване на петна от дрехите ти, но те са химични продукти, които остават по дрехите и в крайна сметка стигат до кожата ти, когато облечеш дрехите. Веднъж достигнали, те могат да раздразнят кожата и да предизвикат възпаление, от което трудно ще се спасиш. Ето защо, ако искаш да забравиш за пъпките по гърба, довери се на препарат, който няма химични елементи и е нежен към кожата ти. Довери се на Eco Egg. Създадено без никакви химикали, яйцето за пране Eco Egg ще ти осигури ефективно изпиране
и грижа както за дрехите, така и за кожата ти. С негова помощ ще:
           Имаш идеално изпрани дрехи;
           Ще можеш да постигнеш нежно изпиране, без дрехите да дразнят кожата ти;
           Ще забравиш за пъпките по гърба.
Освен всичко това, яйцето ще ти спести време, усилия и пари. Поръчай още сега своето яйце за
пране Eco Egg.