Козметика с колаген – какво трябва да знаете за нея

Няма жена, която да не иска да остане вечно млада. С красива опъната кожа и без нито една бръчка по лицето. С кожа, достойна за възхищение и получаваща купища комплименти всеки ден. Всички тези неща се дължат на колагена в кожата.

За съжаление, с напредване на възрастта, производството му започва постепенно да намалява, което веднага се отразява на състоянието на кожата.

За да избегнете това, трябва да се уверите, че изпозлвате правилната козметика и осигурявате на тялото си достатъчно количество колаген. Ето как:

От какво зависи красивия външен вид на кожата?

Колагенът се състои от три усукани протеинови вериги, като всяка една от тях съдържа по 19 незаменими аминокиселини. За да изглежда добре кожата Ви, разстоянието между тези три вериги трябва да бъде голямо. С времето, те започват постепенно да се доближават. Тогава кожата губи своята еластичност, увисва и започват да се появяват неприятните фини линии и бръчки.

В кой период от живота на жената се губи най – много колаген?

Това се случва през първите пет години след настъпването на менопаузата. Тогава кожата Ви ще губи около 30 % от колагена. Ако до тогава не сте използвали козметични продукти, съдъжащи колаген, то в този период трябва задължително да помислите за крем, който съдържа висококачествен колаген, както и за допълнителен прием на колаген под формата на хранителна добавка.

Каква е разликата между колаген в естествено състояние и хидролизиран?

Молекулата на колагена, който се намира в естествено състояние е прекалено голяма и трудно може да проникне в кожата. Той образува въздухопропускаща и водозадържаща бариера и остава на повърхността на кожата.

Непреработения колаген е подходящ за кожата ви, ако го използвате като маска. За да се внедри и във вътрешните слоеве на кожата, колагена се хидролизира чрез специални техники. Когато хидрол колагена проникне в кожата, той се ориентира много бързо и запречва сближаването на трите колагенови вериги. Това забавя процеса на стареене и кара кожата да изглежда млада и красива.

Какво друго се случва с кожата, когато използвате кремове и други козметични продукти с колаген?

Тази козметика има подхранващ и възстановяващ ефект, защото ниско молекулярните фрагменти се включват в множество метаболитни реакции. Колагеновата козметика също хидратира кожата. Тя спомага за натрупване на влага в кожата, което според последни проучвания, довежда до обновяване на основните структури на кожата и общото и подмладяване.

Кога трябва да нанасяте козметика с колаген?

Нашият съвет е да нанасяте този тип козметика около 1 – 2 часа преди лягане. Много е важно да имате предвид, че след 23:00 часа, вашата кожа почива, тоест ако нанесете крема или друг козметичен продукт върху кожата си след този час, то той просто ще лежи върху кожата Ви и няма да й подейства по абсолютно никакъв начин.

Какъв козметичен продукт да подберете?

Нашият съвет е да инвестирате в качествена козметика, защото все пак от това зависи красивият ви външен вид и здравето на кожата Ви. Изберете козметичен продукт, който се абсорбира на 100 % от кожата и има колагенови молекули с точно определена дължина и молекулно тегло.

Качествената козметика значително ще забави процеса на стареене на кожата и ще спомогне естествения синтез на колаген в кожата Ви. Вашият продукт е важно да има овлажняващо, подхранващо и регенериращо действие.

Такъв е кремът Colway Collagen Platinum. Той осигурява на кожата така ценния за нея колаген.  Този козметичен продукт не само ще съживи кожата и ще изглади бръчките, но и ще се погрижи за нея в екстремни ситуации.

Той ще ускори заздравяването на изгаряния, ожулвания, ухапвания от насекоми и дори херпес. Колагенът Platinum е напълно естествен и безопасен продукт, идеален за много чувствителна или дори раздразнена кожа. Той носи дълготрайно облекчение бързо и ефективно и подпомага възстановяването на деликатната кожа.

Поръчайте своя козметичен продукт с колаген още сега и се погрижете за здравето и красотата на кожата си.