Три Идеи За Смислени Еко Подаръци

Обичам да правя смислени и иновативни подаръци, които ще се оценят и които наистина ще се използват. 

Да, има смислени подаръци като книгите, които също обичам да подарявам, но кой знае колко подарени книги събират праха по рафтовете непрочетени… Подаръците, тип чорапи плюс пяна за бръснене, също са практични и полезни, но едва ли могат да се нарекат иновативни…

Не е минало времето обаче на екологичните подаръци. Напротив! Все повече хора се радват на зелената идея и намират предимствата на тези продукти. На мен екологичните подаръци напълно ми съвпадат с концепцията за грижа за дома и начина на живот, затова и тази година споделям подаръците, които избрах за себе си и близките си.

Яйцето за пране EcoEgg, което можете да видите тук: http://bit.ly/ecoegg_za_prane, не слиза от класацията ми за най-смислен и иновативен еко подарък. Освен, че съдържа напълно естествени перли и камъни, които не оставят химически следи по прането, яйцето е бързо и удобно и за използване. Само го пускам в барабана на пералнята и натискам копчето! Не се налага да наливам (и да разливам) омекотители и други течни препарати. Яйцето за пране ще бъде оценено не само заради свежестта, лекия и приятен аромат, който придава на прането, но и всяка практична домакиня ще го оцени заради неговата икономичност – 8 стотинки на пране. Повече за яйцето прочетете в статията тук: http://bit.ly/ecoegg_yayce.

Антибактериалните кърпи EcoEgg, които можете да видите тук: http://bit.ly/ecoegg_karpa, са втория подарък, който направих лично на себе си! Не обичам почистващите препарати, защото унищожават кожата ми. Екологичните препрати са предпочитаният от мен вариант, но в последно време любим начин за почистване ми е само с вода! Това ми спестява доста разходи за препарати за мебели и стъкло, което е възможно благодарение именно на антибактериалните кърпи. Само намокрям с обикновена вода и избърсвам! Материалът, от който са направени кърпите, е напълно естествена дървесина, която има антибактериално действие, лесно се перат на ръка и не се вмирисват. Това определено е един удобен, щадящ и икономичен начин за почистване на кухнята, масата или дневната, който ще бъде оценен, ако го подарите на вашите близки.

Третият и непоследен подарък е Препаратът за петна EcoEgg, който можете да видите тук: http://bit.ly/ecoegg_petna. С две малки деца, които постоянно се капят, разливат и произвеждат всевъзможни петна, този препарат е постоянно в употреба в нашия дом. Във формулата си има нетоксични, щадящи кожата съставки и е продукт, безвреден за околната среда. Много подходящ продукт за почистване на петна върху бебешки и детски дрехи, без риск от алергизиране. Най-ефективен е при пресни петна, но дори и да са застояли, преди да сложа дрехите в пералнята, напръсквам петната с препарата малко по-обилно. След прането дрешките са като нови. Подаръкът е подходящ не само за майки с малки деца, но и за всички, които имат интерес и влечение към въвеждането на екологични практики у дома.

Приятели, нека тази година отново поканим природата у дома си! Да изберем смислени подаръци, които ще изненадат приятно и ще бъдат оценени от нашите близки! 

Елена Терзиева

Нутриционист

www.elenaterzieva.com